Toitume mitmekesiselt

Manhattani toorjuustukook


Kolmekihilise toorjuustukoogi (küpsisepõhi, toorjuustukiht, hapukoorekate) algretsept pärit briti ajakirjast Good Food, ent olen koguseid ja küpsetamisaegu aastate jooksul kohandanud. 
Kui soovid uhkemat toorjuustukooki, siis tee täidise osa topelt (põhja ja hapukoorekatte kogus jääb samaks).

kaheksale
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.

Serveeri nt värskete marjadega. Fotol olev kook on küpsetatud 20 cm läbimõõduga vormis (valmis koogi kõrgus on 3,5 cm); lisandiks on maasika-mündisalsa palsamiäädikaga.
NB! Toorjuust peab olema toasoe ja pehme - muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!!!