Lihtne ja tervislik õlikastmega salat maitseb kogu perele.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika tomatid õhukesteks sektoriteks, viiluta kurk. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Pese salatilehed, kuivata ja rebi kaussi või vaagnale tükikesteks. Lao tomati- ja kurgitükid ning sibularattad salatilehtedele. Seejärel laota salatile kuubikuteks lõigatud feta ja oliivid. Puista üle kuivatatud puneme või basiilikuga. Sega kokku kastmeained ja nirista salatile. Lase veidi jahedas kohas maitsestuda ja serveeri. Kaunistuseks võid salatile puistata ka mõned värsked basiiliku- või punemelehed.
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
1 pea | Jääsalat või roheline salat | |
0.5 tk | Pikk kurk | |
5 tk | Tomat | |
20 tk | mustad oliivid | |
200 g | Feta juust | |
1 tl | Basiilik (kuivatatud) | |
1 tk | Punane sibul | |
Basiilik (värske) | ||
KASTE | ||
0.75 dl | Oliiviõli | |
0.25 dl | Veiniäädikas | |
0.5 tl | Must pipar | |
Sool | ||
3 küünt | Küüslauk (purustatud) |